dijous, 30 de juliol del 2015

Summer Sing 2015


La setmana passada vaig treballar de voluntària al Summer Sing de Cork (Irlanda). El Summer Sing és un cassal que dura una setmana i que està dedicat a la música, i més concretament al cant. L'activitat va acompanyada de visites culturals per la ciutat.
Aquest any han participat un total de 350 nens i nenes de sis a catorze anys, acompanyats d'uns 60 monitors i voluntaris.
Cada dia al matí ens reuníem a dos edificis emblemàtics de Cork, 150 infants en un i 150 a l'altre. A primera hora ens ajuntàvem per aprendre o assajar alguna de les cançons del repertori. A continuació cada grup marxava a algun lloc de la ciutat (museu, església, impremta, ...) on es feia una visita i es cantava. Cap a les dotze del migdia anàvem a un parc a dinar i després jugaven una estona fins la una.
A continuació ens reuníem per grups (els grups eren de vint nens aproximadament) i marxàvem una altra vegada de visita. Cap a les dues i mitja tornàvem al lloc on ens retrobàvem cada matí i cantàvem plegats els 150. Durant aquesta mitja hora o tres quarts els familiars dels nens i nenes podien venir a veure com cantaven.
Un dels dies de la setmana havíem d'anar plegats a un parc molt gran a fer diverses activitats, però la pluja ens va sorprendre de debò i vam haver de canviar de ruta.
L'últim dia vam fer un festival tots plegats per les famílies i vam cantar 6 cançons dirigides cadascuna per un mestre diferent del Summer Sing.
Ha estat una experiència molt gratificant i emotiva, ja que sentir cantar a 350 infants sobre un escenari o al mig d'un carrer no deixa indiferent a ningú.