dijous, 10 de novembre del 2011

La meva primera experiència a les Mines

Així era com coneixíem fa uns divuit anys les Mines de Gavà, però encara recordo quan caminava per aquelles petites muntanyes quan anava de l'escola cap a casa amb els veïns, quan encara ningú havia descobert res.
Un bon dia arrel d'unes obres van començar a descobrir el que ara és el Parc Arqueològic de les Mines de Gavà.
Els veïns en parlaven, i alguns deien, "si que n'hi ha de mines, quan van construir els nostres pisos, els constructors deien que tot el ciment s'enfonsava com si la terra se l'empassés" Fins i tot, semblava com si patissin per la seguretat de les seves vivendes.
Bé, una vegada van tenir la descoberta mig enllestida, van organitzar visites. Les meves amigues i jo vam decidir demanar dia i hora per visitar-les, hi havia qui no s'atrevia per qüestió de claustrofòbia. Les instal·lacions eren molt simples, només hi havia una mena de carpa  i poca cosa més. El més interessant era la visita.
El dia que hi vam anar ens vam posar una granota i un casc amb llanterna. Érem un grup de dotze persones aproximadament i després de les indicacions ens vàrem endinsar. En alguns moments havies de passar reptant perquè no hi cabies. Una gran experiència irrepetible, ja que aquest tipus de visites actualment estan prohibides per tothom, només alguns arqueòlegs experts amb autoritzacions amb molt de pes hi poden entrar.

1 comentari:

Noelia ha dit...

Com se m'ha escapat llegir aquesta entrada!!! M'enrecordo perfectament d'aquella visita. Quina claustrofòbia vaig passar, ara no ho faria, això t'ho asseguro, pero va ser tota una experiència. I aquesta foto? No es d'aquella visita, no?